Начелник општине, Дарко Томаш уприличио је данас пријем за Илишковић Дамјана и Стругар Драгоша, два млада и талентована студента, који су остварили изврсне резултате током свог школовања.

Општина Прњавор прва је локална заједница у Републици Српској која је увела студентске награде за које су прописани одређени критеријуми, a који нису обухватали студенте који студирају вани и остварују посебне резултате.

„Ове године, први пут смо увели „посебну“ студентску награду која је у смислу вриједности новчаног износа идентична студентској награди, те смо жељели да на посебан начин истакнемо младе људе који су својим досадашњим трудом и радом на факултету и кроз редовно школовање, али и кроз све друге ваннаставне активности показали изврсне резултате. Ова два момка јесу сигурно будућност и општине Прњавор и цијеле РС и БиХ, а увјерен сам да ће се о њиховим резултатима и дјелима тек причати“, рекао је Томаш.

Дамјан Илишковић студент је докторских студија на Електрoтехничком факултету у Београду гдје је завршио основне и мастер студије.

 „Тренутно сам изабрао да се бавим примијењеним машинским учењем и планирам да у тој области наставим професионалну и академску каријеру. Данашњи пријем показује да Општина и сам начелник прати наше резултате и рад, што је веома велика подршка“, рекао је он.

Драгош Стругар, након завршених основних студија на Универзитету Инополис у Русији, запослио се у компанији „Фејсбук“ у Лондону.

 „Током четверогодишњих студија објавио сам укупно 14 научних радова са преко 70 цитација на интернационалним конференцијама и часописима. Желим се захвалити Општини Прњавор за ову посебну награду, као и свима који пружају подршку мом раду“, изјавио је Стругар.

Општина Прњавор наградила их је са по 5.000КМ и туристичким путовањем.