У просторијама општине Прњавор данас су потписани уговори о стипендирању између представника фондације Хастор и 22 стипендиста са подручја наше општине. Фондација Хастор постоји од 2006. године, а ово је девета година од како се стипендирају ученици и студенти са подручја општине Прњавор.

Директор фондације Хастор Сеад Фијуљанин нагласио је да са појединим стипендистима данас по девети пут потписује уговор.

“Битно је да родитељи, заједно са нама, мотивишу своју дјецу да уче и да се залажу за основне вриједности као што су изузетан успјех у школи и примјерено владање, али и волонтирање, те помоћ нашим млађим стипендистима”, навео је Фијуљанин, додавши да је фондација присутна у 110 општина широм БиХ, а да је стипендирањем обухваћено више од 1.800 ученика и студената.

Ученица деветог разреда Основне школе “Меша Селимовић” Алиса Халилић већ шесту годину је стипендиста фондације Хастор.

“Стипендија нам значи много, помаже нам да купимо карту, ужину и друге ствари које су нам неопходне за школу”, нагласила је Алиса.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш изразио је захвалност представнику фондације Хастор, као и наду да ће овај вид подршке ученицима и студентима бити настављен и у будућности.

“Циљ фондације јесте пружање подршке младим људима и то је нешто што се потпуно уклапа у политику наше локалне заједнице”, истакао је Томаш.