Поводом обиљежавања Дана општине Прњавор, јуче су одржане још две манифестације.

У акцији добровољног давања крви, коју је организовала Општинска организација Црвеног крста, свој допринос су дали ученици прњаворске Гимназије и Центра средњих школа “Иво Андрић” Прњавор. Према информацијама из Црвеног крста, 49 ученика је донирало драгоцјену течност.

У вечерњим часовима, у Центру за културу, прњаворској публици су се представили ученици Средње и основне музичке школе “Константин Бабић” Прњавор. Осим домаћина, грађанима су класичне композиције свирали и ученици музичких школа из Бањалуке, Градишке, Дервенте, Добоја и Модриче.

Директор Музичке школе Ђорђе Ковачевић, рекао је да у овој школској години имају око 200 ученика, а да се у наредне четири године очекује да тај број буде и 250. Ковачевић је такође изразио своју наду да ће школа успјети да формира гудачки квартет, те да ће у блиској будућности добити нове инструменте.

Концерту је присуствовао и начелник општине Прњавор Дарко Томаш, који је изразио своје задовољство због професионалног рада Музичке школе и рекао да је Општина Прњавор увијек спремна да пружи подршку руководству и наставном особљу.