Član španske “Kern farme” Enrike Unzue Sanz pobjednik je treće etape Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banjaluka, čiji je cilj bio u Prnjavoru.

Drugi je bio Albert Sanabrija iz “Kaha rurala”, a treće mjesto zauzeo je Roman Maikin, član “Kambodža sajkling akademije”.

Sanz je nakon pobjede rekao da su konačno došli do etapne pobjede poslije dva druga mjesta i nada se da će slaviti i na posljednjoj etapi.

Lider u generalnom plasmanu ostao je Jakub Kačmarek, član ekipe “Mazovja srce iz Poljske”, koji poslije treće etape ima 18 sekundi više od Romana Markeza Martija.

Kačmarek rekao je novinarima da je timski rad bio ključan da se zadrži žuta majica.

“Presrećan sam što sa ove pozicije ulazimo u posljednju etapu, žuta majica je naš prioritet i nadam se da ćemo uspjeti da je zadržimo do kraja” , rekao je Kačmarek.

Banjalučanin Dušan Kalaba koji nastupa za reprezentaciju Srbije sačuvao je crvenu majicu koja je namijenjena najboljem sprinteru, a čiji je pokrovitelj “Glas Srpske”.

“Treća etapa je bila izuzetno brza, nije bilo lako, ali smo uspjeli održati prednost. Mislim da ćemo sutra u Banjaluci uspjeti zadržati majicu i nadamo se pobjedi u sprintu”, dodao je Kalaba.

Plavu majicu za najboljeg brdskog vozača obukao je Mika Heming iz ekipe “Maloja pušbajkers”, dok je bijelu za najboljeg vozača do 23 godine sačuvao Danil Pronickij iz “Vino Astana” tima.

Direktor trke Vladimir Kuvalja rekao je novinarima da je ponosan na manifestaciju na koju dolaze biciklisti iz cijelog svijeta.

“Posebno sam ponosan što smo trku uspjeli organizovati u ovim teškim uslovima kada je većina manifestacija u svijetu otkazana”, napomenuo je Kuvalja.

Među publikom koja je dočekala bicikliste iz 18 zemlja bio je i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš za koga je, kako je istakao, velika čast biti dio jednog ovako velikog međunarodnog događaja koji doprinosi promociji gradova i opština domaćina.

“Nastojimo da svake godine zadovoljimo uslove koji se od nas traže kako bismo bili domaćini barem jedne od etapa. Imamo u planu da i naredne godine budemo partneri u ovom velikom projektu”, rekao je Tomaš.

Treća etapa Međunarodne biciklističke trke Beograd-Banjaluka startovala je iz Teslića, a biciklisti su na putu do Prnjavora prošli kroz Doboj i Derventu.

Sutra je na program finalna vožnja do Banjaluke gdje će trka tradicionalno završiti krugovima i biti proglašen ukupni pobjednik.

SRNA, T.S.