Поводом Дана Републике Српске данас су, у Спомен цркви Цара Лазара на Вучијаку, служени литургија и парастос, те положени вијенци за погинуле борце Војске Републике Српске са подручја општине Прњавор. Вијенце су положили начелник општине Прњавор Дарко Томаш, предсједник Скупштине општине Жељко Симић, као и представници удружења проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата.

Начелник општине Дарко Томаш честитао је грађанима Дан Републике Српске, као и крсну славу Светог архиђакона Стефана свима који славе.

“Увјерен сам да ћемо, сложни као данас, заједнички наставити да градимо Прњавор, као и Републику Српску”, истакао је Томаш.

Предсједник Борачке организације општине Прњавор Владо Живковић нагласио је да је 629 бораца са подручја општине Прњавор уградило свој живот у темеље Републике Српске, те да је наша обавеза да њихову жртву никада не заборавимо.

“На нама је да се окупимо око Републике Српске, да је чувамо и изграђујемо на добробит њених грађана, те да је оставимо нашим потомцима”, изјавио је Живковић.