Служењем свете литургије, парастосом и полагањем вијенаца у Спомен цркви Цара Лазара на Вучијаку настављене су активности поводом обиљежавања Дана Републике. Начелник општине Прњавор, Дарко Томаш, рекао је да је данас прилика да се честита Дан Републике свим становицима Српске, те да се упуте честитке свим грађанима који данас прослављају крсну славу Светог Стефана.

„Морам напоменути да је 626 јунака са подручја општине Прњавор дало своје животе за Републику Српску и да је наша људска и морална обавеза да те јунаке никад не заборавимо, да поштујемо њихову жртву и нађемо начина да помогнемо њиховим породицама“, рекао је Томаш и додао да ће Општина Прњавор и Влада Републике Српске у складу са својим могућностима учинити све да поправе положај борачких категорија. Предсједник Борачке организације Прњавор, Владо Живковић, поручио је да је поносан на све ратне јединице које су биле са подручја општине Прњавор и које су дале огроман допринос одбрани граница РС и њеном учвршћивању.

“Треба нагласити да су прњаворски борци учествовали у најзначајнијим биткама за стварање РС, прије свега у одбрани својих граница, пробоју Коридора, на ратиштима у Броду, Дервенти, Брчком, Новом Граду, Озрену, Влашићу. Нема простора РС гдје борци општине Прњавор нису часно и поштено учествовали”, рекао је Живковић.

Свету литургију и парастос за погинуле борце Војске Републике Српске служили су свештеници Српске православне цркве, протојереј Раде Савичић и јереј Сретен Радишковић.

Вијенце на спомен обиљежје погинулим јунацима положили су општински функционери, представници борачких категорија, те делегација и млади СНСД Прњавор.