У Спомен-храму на Вучијаку јуче је поводом Видовдана служен парастос и положени вијенци као знак сјећања на све српске јунаке који су дали живот за одбрану српског народа од Косова до данас, укључујући и 626 бораца са подручја општине Прњавор погинулих у протеклом рату. Поводом обиљежавања овог значајног историјског датума, као и крсне славе Војске Републике Српске, начелник општине Прњавор Дарко Томаш рекао је да је локална власт у овој општини увијек подржавала овакве манифестације и имала разумијевања за породице погинулих и заробљених бораца.

“Оно што у наредном периоду морамо сви учинити јесте да својим јединством покушамо положај тих људи учинити још бољим”, истакао је Томаш. Предсједник мјесне Борачке организације Кремна Славиша Будак истакао је да се Видовдан у српском народу мора обиљежавати, јер је то помен свим српским јунацима који су живот дали за православље, свој народ и слободу. “Традицију не смијемо прекинути, посебно не на овом светом мјесту, гдје је уписано 626 имена погинулих бораца са подручја наше општине”, рекао је Будак. Свештенство Српске православне црквене општине Кремна служило је парастос и на гробу ратног команданта јединице “Вукови с Вучијака” Вељка Миланковића.

Некадашњи командант ове јединице Миро Шикарац изјавио је да су евоциране успомене на ратни пут “Вукова”. “Овдје смо да се присјетимо улоге коју је у једној од најважнијих битака, пробоју Коридора, имао командант Миланковић, да испричамо причу која не смије да се заборави”, рекао је он и истакао да је јединица извршила један од најтежих задатака.

СРНА, Т.С.