Šest udruženja koja djeluju na području opštine Prnjavor, danas su dobili na korištenje opštinske prostorije u objektu smještenom u glavnoj gradskoj ulici.

Načelnik opštine, Darko Tomaš održao je sastanak i potpisao ugovore o korištenju ovih prostorija sa predstavnicima Udruženja slijepih i slabovidih lica, Udruženja žena “Tkanica”, Opšinske organizacije SUBNOR, Udruženja “Romska djevojka-Romani ćej, Udruženja pčelara “Bagrem”, Udruženja roditelja sa četvoro i više djece.

Tomaš je u izjavi novinarima rekao da na području lokalne zajednice djeluje dosta udruženja i nevladinih organizacija, a da su ovih šest najaktivnija i da im je nedostajao adekvatan prostor za rad.

“Na ovaj način smo im trajno riješili problem radnog prostora. Očekujemo i dalje uspješnu saradnju i što više uspješno realizovanih projekata”, rekao je Tomaš.

Predsjednik Udruženja slijepih i slabovidih lica, Goran Vasić kaže da su prostorije koje su dobili uslovnije i veće od onih koje su ranije koristili.

“Na ovaj način naše udruženje koje broji 40 članova moći će bolje organizovati svoj rad, češća druženja članstva, raditi na projektima, sprovoditi edukacije”, rekao je Vasić.

U Udruženju žena “Tkanica” ističu da u svom radu na očuvanju tradicije uvijek imaju podršku lokalne zajednice, ali i očekuju da će sa novim prostorijama doći i do omasovljenja članstva.

“Trenutno imamo angažovano 10 žena iako je zainteresovanost mnogo veća. Sada kada imamo prostorije u centru grada vjerujem da će nam se priključiti još naših sugrađanki”, kaže predsjednik ovog Udruženja, Ljubica Moravac.

Iz Udruženja “Romani ćej” podsjećaju da godišnje realizuju više od pet projekata i više od 20 akcija.

“Kroz naše radionice i razlicite edukacije prođe više od 300 korisnika, kako Romkinja, tako i pripadnika svih drugih marginalizovanih grupa”, pojasnila je predsjednik ovog romskog udruženja Snježana Mirković.