Начелник општине Прњавор Дарко Томаш састао се данас са министром рада и борачко-инвалидске заштите у Влади Републике Српске Миленком Савановићем. Тема састанка било је одступање од пројекта приликом изградње Борачке зграде у Прњавору, као и рјешавање проблема који су тим поводом настали. Састанку су, осим начелника и министра, присуствовали и надлежни из Општине Прњавор и ресорног министарства, као и директор Републичке дирекције за обнову и изградњу Славко Вукајловић.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић изразио је задовољство сарадњом са Општином Прњавор, подсјетивши да је Влада Републике Српске до сада у Прњавор уложила више од шест милиона конвертибилних марака.

Савановић је изразио наду да ће проблеми са Борачком зградом бити ријешени квалитетно и брзо, те да ће зграда бити усељива у најкраћем могућем року.

“Данас смо разговарали о могућим техничким рјешењима за проблем Борачке зграде, а наши тимови ће већ у уторак поново сјести и договорити детаље”, изјавио је Савановић.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш захвалио се министру Савановићу и његовим сарадницима на посјети, истакавши да ће Општина Прњавор уложити додатне напоре како би корисници што прије добили кључеве од стана.

“Постоје одређени технички недостаци који морају бити исправљени, због чега смо договорили да се извођач радова, надлежни из Општине Прњавор, ресорног министарства и Републичке дирекције за обнову и изградњу, већ идуће седмице састану у циљу рјешавања преосталих техничких проблема”, нагласио је Томаш.