Усљед олујног вјетра, који је подручје општине Прњавор захватио у послијеподневним часовима 11.12.2017. године, а јаки удари вјетра наставили су се и у току ноћи и јутра 12.12.2017. године, дошло је до престанка снабдијевања електричном енергијом у већем броју мјесних заједница и прекида фиксне телефоније, чупања дрвећа, разоткривања објеката, те пада стубова за нисконапонску мрежу. Све екипе  Електродистрибуције РЈ Прњавор су на терену и сукцесивно отклањају кварове, а Територијална ватрогасна јединица врши рашчишћавање и уклањање обореног дрвећа, као и екипе општинске управе ради праћења стања и предузимања мјера.

Према прогнозама Републичког хидрометеролошког завода до смиривања ситуације доћи ће у послијеподневним и вечерњим часовима.

Упозоравају се грађани на опасност од пада дрвећа,  као и цријепова и других објеката ношених јаким вјетром, те се препоручује смањено кретање и опрезност, како учесника у саобраћају, тако и пјешака. Посебну опасност представљају оборени стубови нисконапонске и високонапонске мреже, те се упозоравају грађани да не прилазе жицама, него да обавијесте надлежне службе и обиљеже наведена мјеста да не би други грађани дошли у опасност.

Грађани све уочене опасности могу пријавити на број телефона 051/660-853, Одсјеку за цивилну заштиту општине Прњавор, као и на број 121, Центра за обавјештавање Бања Лука.

Саопштење