Odjeljenje za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Opštinske uprave opštine Prnjavor obavještava poljoprivredne proizvođače sa područja opštine Prnjavor da će Republički zavod za statistiku Republike Srpske u periodu od 1. do 15. decembra 2020. godine sprovesti anketu “Godišnje istraživanje poljoprivrednih gazdinstava”.

Anketiranje će se obavljati na teritoriji cijele Republike Srpske, a anketari će nositi akreditacije Republičkog zavoda za statistiku Republike Srpske.

Anketom će biti prikupljeni podaci o zasijanim površinama i ostvarenoj proizvodnji ratarskih kultura, povrća, voća i grožđa, planovima sjetve za narednu godinu, brojnom stanju stoke i stočnoj proizvodnji, klanju stoke na gazdinstvu, proizvodnji i upotrebi mlijeka na gazdinstvu, kao i površini i vrijednosti zakupljenog poljoprivrednog zemljišta u 2020. godini.

Prikupljeni podaci o porodičnim poljoprivrednim gazdinstvima su povjerljivi i koristiće se isključivo za statističke svrhe.

Za sve dodatne informacije poljoprivredni proizvođači mogu se obratiti u kancelarije Odjeljenja ili putem kontakt telefona 051/660-860