Настављајући успјешну организацију са прошлогодишњег 9. регионалног сајма Прњавор 2019. у организацији фирме “RS Consulting&Trade” и општине Прњавор и ове године, а под покровитељством Владе Републике Српске, 23. и 24. марта у спортској хали Слога очекује се преко 150 излагача из области привреде, пољопривреде и туризма.

Сајамска манифестација ће окупити и излагаче из општине Прњавор, али и из региона.

– Овај догађај ће на једном мјесту окупити бројне домаће и стране привредне субјекте, економске стручњаке, чланове регионалних и националних привредних комора, градоначелнике и градоначелнике Републике Српске, Босне и Херцеговине, званичне представнике пријатељских градова, као и локалне званичнике и стране дипломате – најавили су организатори.

Сајамски излагачи ће имати прилику да посјетиоцима представе свој асортиман прозивода и информације о свом пословању, упознају посјетиоце са туристичким потенцијалима општине Прњавор као и да размијене контакте и идеје са другим излагачима из истих или сличних бранши.

Очекује се велики број излагача са домаћом пољопривредном производњом и здравим прехрамбеним производима, а вањски простор хале намијењен је свим љубитељима четвороточкаша. Простор ће бити преуређен у сајамски – изложбени простор намијењен аутомобилима. Баш као и прошле године, заинтересовани купци имаће могућност тестирати нове моделе, као и информисати се о свему што се тиче куповине и карактеристика изложених модела.

– Прњавор 2020. организује се уз подршку начелника општине Прњавор, Дарка Томаша, који излагачима са територије Прњавор омогућава суфинансирање 50% трошкова сајамског штанда. Свих 1.200 м2 сајамског простора биће искориштено за промоцију не само домаћих привредних пројеката и пословања, већ и за међурегионалну, па чак и међународну привредну сарадњу – навели су организатори.

Додају да независно од типа производње или услуга, као и независно од величине привредног субјекта, сајамска прича Прњавор 2020. једнако је занимљива и домаћим и страним излагачима, ако је судити по броју пријава које пристижу у организациону јединицу сајма од званичне потврде сајамског одржавања.

Извор: eKapija