Новоизграђени мост преко ријеке Укрине у мјесту Кулаши/Драгаловци који спаја општину Прњавор и Станари пуштен је данас у пробни саобраћај. Дужина моста је 81,18 метара, ширина 8,84 метара,а ширина пјешачких стаза 80 центиметара, док је укупна вриједност изведених радова 1.147.000,00 КМ. Мјештани овог дијела општине су задовољни, јер кажу да стари мост није омогућавао безбједно одвијање саобраћаја. Вршилац дужности директора предузећа “Путеви Републике Српске” Ненад Нешић каже да је мост пуштен у пробни саобраћај, јер због лоших временских услова нису завршене дилетације на крајевима моста. “Радна група је извршила испитивање пробног оптерећења моста и донијела закључак према којем се он може пустити у експлоатацију“, објаснио је Нешић.

Пуштању новоизграђеног моста у пробни саобраћај присуствовао је и начелник општине Прњавор Дарко Томаш, који је напоменуо да је уговор о изградњи новог моста потписан у вријеме његовог првог мандата, али да је због неријешених имовинско правних односа изградња почела тек 2015. године. „Захваљујем се Влади РС и предсједнику Додику који су преко ЈП „Путеви РС“ обезбједили новчана средства за изградњу новог моста. Овај пројекат је од великог значаја за становништво овог дијела општине и заједно са Општином Станари и ЈП „Путеви РС“ уложили смо максималан труд да убрзамо пуштање новоизграђеног моста у саобраћај“, рекао је Томаш.

Он је нагласио, да је новоизграђени мост осим за путничка возила, отворен и за саобраћај теретних возила преко 5 тона који се до сада одвијао преко Дервенте. Начелник општине Станари  Душан Панић каже да се отварањем овог моста и Станари отварају према западном дијелу Републике Српске и Бањалуци. “Општина  Станари максимално је испоштовала и учествовала у свему што је било потребно за изградњу овог моста. Иако је градња трајала нешто дуже него што је било предвиђено, сада имамо модеран мост који ће служити свима.“рекао је Панић. Он је подсјетио да  се  општина Станари у вријеме извођења радова на мосту и одвијања саобраћаја преко обилазнице у Брестову додатно ангажовала  на санацији макадамског пута како би га због велике фреквенције возила одржала у исправном стању. Извођач радова је предузеће “Приједорпутеви“.