Данас је првачићима у основним школама на подручју општине Прњавор уручен саобраћајни буквар „Пажљивко“ од стране директора Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, Новице Крунић и начелника општине Прњавор, Дарка Томаш. Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске уручиће бесплатне саобраћајне букваре и саобраћајне бојанке за укупно 9 хиљада првачића на подручју Републике Српске, од којих је на подручју општине Прњавор ове године уписано укупно 254 првачића..

„Прије свега желио бих да се захвалим господину Крунићу на посјети општини Прњавор. Увјерен сам да ће саобраћајни буквари који су данас подијељени дјеци заиста служити својој сврси и да ће се дјеца на један прави и симпатичан начин упознају са свим правилима која веже у саобраћају те ће на тај начин допринијети већој безбједности свих учесника у саобраћају“ казао је господин Томаш.

„Част нам је што смо данас у Прњавору одржали промоцију саобраћајног буквара под називом „Пажљивко“ у којем дјеца могу видјети и прочитати основне кораке у саобраћају, а тему ћемо наставити кроз позоришну представу која ће се ускоро одржати у Прњавору за ученике од првог до четвортог разреда, која третира учешће дјеце у безбједности саобраћаја“, рекао је директор Агенције, Крунић Новица истакавши да ће од сљедеће године бити покренута активност „Зоне школа“ која има циљ већу заштиту и безбједност дјеце у зонама школа. „Треба нагласити да ћемо на основу закључака републичког Савјета за безбједност саобраћаја, форсирати и рад локалних савјета за безбједност саобраћаја у свим локалним заједницама, гдје ће морати да препознају проблеме који се дешавају у саобраћају и да заједно са нама учествују у рјешавању истих“, додао је Крунић.

Директор Јавне установе ОШ „Никола Тесла“ захвалио се Агенцији за безбједност саобраћаја на посјети школи и додијељеним саобраћајним букварима, и начелнику општине Прњавор што је подржао ову активност.