У организацији Општине Прњавор, просвјетни радници са подручја наше општине, јуче су заједнички прославили школску крсну славу Светог Саву. Заједничка прослава организована је другу годину заредом, а осим просвјетних радника, слави су присуствовали представници Општине Прњавор, на челу са начелником Дарком Томашем, министар просвјете и културе у Влади Републике Српске Дане Малешевић, свештенство Српске православне цркве, као и други гости.

Министар просвјете и културе Дане Малешевић истакао је да је пред просвјетним радницима данас тежак задатак, да ученицима пренесу, не само знање, већ првенствено љубав према књизи и читању. “Кроз образовне институције, основне и средње школе, посебну пажњу морамо посветити очувању српског језика и ћириличног писма”, нагласио је Малешевић и додао да је то задатак свих нас, а превасходно просвјетних радника.

Начелник Дарко Томаш честитао је просвјетним радницима школску славу, изразивши наду да ће заједничка прослава бити организована и наредних година. “Прошле године је покренута иницијатива да сви просвјетни радници заједнички обиљеже школску славу и задовољство ми је што је њихов број ове године још већи”, истакао је Томаш.

Предсједник Актива директора основних школа Бранислав Врачевић изјавио је да је заједничка прослава својеврсни допринос у настојању да се очувају традиција и име првог српског просвјетитеља. “Поред заједничког обиљежавања крсне славе, у већини школа ће бити уприличене свечане светосавске приредбе, у којима ће учествовати ученици наших школа”, напоменуо је Врачевић.