U organizaciji Opštine Prnjavor, prosvjetni radnici sa područja naše opštine, juče su zajednički proslavili školsku krsnu slavu Svetog Savu.

Zajednička proslava organizovana je treću godinu zaredom, a osim prosvjetnih radnika, iz osam osnovnih, dvije srednje i Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje, slavi su prisustvovali predstavnici Opštine Prnjavor, na čelu sa načelnikom Darkom Tomašem, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju u Vladi Republike Srpske Zlatan Klokić, direktor Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske Predrag Damjanović, sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve, kao i drugi gosti.

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Svjetlana Gajić izjavila je da je zajednička proslava svojevrsni doprinos u nastojanju da se očuvaju tradicija i ime prvog srpskog prosvjetitelja“ Smatramo da je ovo izuzetna prilika da se zaokruži obilježavanje Svetog Save, počevši od svetosavske Akademije, svetosavskog bala i evo večeras druženje prosvjetnih radnika sa prostora naše opštine.

Načelnik Darko Tomaš čestitao je prosvjetnim radnicima školsku slavu, izrazivši nadu da će zajednička proslava biti organizovana i narednih godina. „Prije tri godine  pokrenuta je inicijativa da svi prosvjetni radnici zajednički obilježe školsku slavu i zadovoljstvo mi je što se njihov broj  iz godine u godinu  povećava, jer ovo je dobra prilika da  i na ovaj način, a u povodu velikog praznika pokažemo jedinstvo “, istakao je Tomaš.

U veselom ambijentu prosvjetari su razmijenili iskustva, ističući,generalno gledano, dobra ostvarenja učenika u prvom polugodištu aktuelne školske godine.

“Raduju nas ovakvi skupovi, pa sam u ime svog kolektiva zahvalna načelniku opštine Darku Tomašu, koji je prije tri godine pokrenuo ovakav oblik susreta prosvjetara, rekla je direktorica Gimnazije Ljubinka Stanić.

„Veliko je zadovoljstvo što svi prosvjetni radnici zajedno proslavljaju školsku slavu, zahvaljujući prije svega načelniku opštine, koji je i došao na ideju da nas okupi zajedno”, istakla je direktorica JU CSŠ „Ivo Andrić“, Mirela Milijaš.