У организацији Oпштине Прњавор, просвјетни радници са подручја наше општине, јуче су заједнички прославили школску крсну славу Светог Саву.

Заједничка прослава организована је трећу годину заредом, а осим просвјетних радника, из осам основних, двије средње и Школе за основно и средње музичко образовање, слави су присуствовали представници Oпштине Прњавор, на челу са начелником Дарком Томашем, министар за европске интеграције и међународну сарадњу у Влади Републике Српске Златан Клокић, директор Републичког педагошког завода Републике Српске Предраг Дамјановић, свештенство Српске православне цркве, као и други гости.

Предсједник Актива директора основних школа Свјетлана Гајић изјавила је да је заједничка прослава својеврсни допринос у настојању да се очувају традиција и име првог српског просвјетитеља“ Сматрамо да је ово изузетна прилика да се заокружи обиљежавање Светог Саве, почевши од светосавске Академије, светосавског бала и ево вечерас дружење просвјетних радника са простора наше општине.

Начелник Дарко Томаш честитао је просвјетним радницима школску славу, изразивши наду да ће заједничка прослава бити организована и наредних година. „Прије три године  покренута је иницијатива да сви просвјетни радници заједнички обиљеже школску славу и задовољство ми је што се њихов број  из године у годину  повећава, јер ово је добра прилика да  и на овај начин, а у поводу великог празника покажемо јединство “, истакао је Томаш.

У веселом амбијенту просвјетари су размијенили искуства, истичући,генерално гледано, добра остварења ученика у првом полугодишту актуелне школске године.

“Радују нас овакви скупови, па сам у име свог колектива захвална начелнику општине Дарку Томашу, који је прије три године покренуо овакав облик сусрета просвјетара, рекла је директорица Гимназије Љубинка Станић.

„Велико је задовољство што сви просвјетни радници заједно прослављају школску славу, захваљујући прије свега начелнику општине, који је и дошао на идеју да нас окупи заједно”, истакла је директорица ЈУ ЦСШ „Иво Андрић“, Мирела Милијаш.