У Центру за културу данас су најмађи становници наше општине прославили дјечију Нову годину, коју Општина Прњавор организује у сарадњи са СПКД „Просвјета“.

У пригодном програму наступили су  чланови дјечијег хора СПКД „Просвјета“, најмлађи фолклораши СПКД „Просвјета“ и ГКУД „Пронија“, полазници четири градска вртића, ученици Школе за основно и средње образовање „Константин Бабић“ , ученици Основне школе „Никола Тесла“, глумци Драмске сцене СПКД „Просвјета“ и чланови овог друштва пододбор Штрпци.

Симболично у подне, малишане је својим доласком развеселио Дјед Мраз, који им је подијелио слаткише.

Прослави дјечије Нове године присуствовао је и начелник општине Прњавор, Дарко Томаш и замјеник начелника, Славиша Миланковић.

Начелник Томаш је подсјетио да локална заједница годинама уназад у сарадњи са културно умјетничким друштвима, вртићима и школама организује дочек Нове године за дјецу.

“Хвала свима који су учествовали у програму, нашим најмлађим суграђанима желим срећно и лијепо дјетињство, а свима нама бољу и успјешнију Нову годину” , рекао је Томаш.

Протеклих дана представници локалне власти подијелили су укупно 1.350 пакетића ученицима првих, других и трећих разреда основних школа на подручју општине, полазницима вртића, дјеци из ромских породица и дјеци са потешкоћама у развоју из Удружења “Невен”.

На градском тргу вечерас од 22.00 часа биће организован дочек Нове године, уз музику уживо, кувано вино и традиционални ватромет у поноћ.