Učenici razreda III 2 Srednje ekonomske škole u Prnjavoru, koji su dio projekta „Ja građanin“ iz demokratije, danas su na prijemu kod načelnikom opštine Prnjavor, Darka Tomaša, izložili svoju namjeru o uređenju jedne učionice u svom srednjoškolskom centru, za koju im je neophodna finansijska podrška opštine Prnjavor.

Načelnik opštine, nekon što je upoznat sa ovom tematikom, istakao je da će neophodna sredstva za realizaciju ovog projekta biti obezbjeđena.

„Ovom prilikom bih da pohvalim ideju i aktivizam učenika koji su mi se obratili sa namjerom da njihov radni prostor učine ljepšim i funkcionalnijim“ istakao je Tomaš.

Dejan Milijaš, jedan od učesnika projekta „Ja građanin“, naglasio je da su učionice neosposobljene za funkcionalan i produktivan rad prepoznate kao problem, te da su taj problem danas rješili uz pomoć načelnika.

 

„Projekat će biti prezentovan u sali Centra srednjih škola „Ivo Andrić“ u Prnjavoru, u nadi da će našom realizacijom projekta biti obuhvaćena naša učionica“ kazao je Ibrahim Grgić, učenik trećeg razreda Ekonomske škole u Prnjavoru.