Komisija za izbjeglice i raseljena lica BiH odobrila je opštini Prnjavor 40.000 KM za finansiranje rekonstrukcije dijela Ulice Branka Ćopića u okviru projekta obnove i izgradnje komunalne i socijalne infrastrukture i elektrifikacije na prostorima gdje žive raseljene osobe i povratnici iz sredstava za 2022. godinu.

Sporazum o saradnji na osnovu koga će se realizovati dodijeljena sredstva u skladu sa važećim procedurama danas su u Sarajevu potpisali načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, predsjednik Komisije za izbjeglice i raseljena lica BiH Davor Čordaš, zamjenik ministra za ljudska prava i izbeglice BiH Dževad Mahmutović i direktor Fonda za povratak BiH Bojan Ninković.

Tomaš je u izjavi Srni istakao da dijeli zadovoljstvo lokalnih i vjerskih zajednica u BiH koje su danas potpisale sporazum i u ime svih građana opštine Prnjavor zahvalio se na odobrenim sredstvima.

„Zadovoljstvo je što je Prnjavor prepoznat kao opština u kojoj se radi i gradi. Svaki put kada su ove institucije raspoređivale sredstva Prnjavor je bio među korisnicima, a odobrena sredstava smo realizovali na zadovoljstvo svih naših građana. Tako će biti i sa najnovijim projektom“, rekao je Tomaš.

Srna T.S.