Помоћник министра саобраћаја и веза Републике Српске Драган Станимировић рекао је данас у Прњавору да Влада Републике Српске активно учествује у кампањи „Опрезни пазе на пружне прелазе“, као и да се у Прњавору  разговарало о проблемима локалне заједнице по питању пружних прелаза у ранијем периоду.

“Установили смо да је у претходних пет година забиљежено више ванредних догађаја, односно саобраћајних незгода, од чега је у једној  из 2016. године једно лице смртно страдало. У претходне четири године није било саобраћајних незгода са смртним случајевима, што је за похвалу у овој јединици локалне самоуправе” , рекао је Станимировић.

Вршилац дужности замјеника директора Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милија Радовић  рекао је да је циљ кампање да се унаприједи инфраструктура на подручјима гдје се укрштају саобраћајница и пруга, као и да се укаже на значај поруке кампање свим учесницима у саобраћају.

„Ово је прилика да се захвалимо и начелнику општине Прњавор на подршци и на заиста конструктивном састанку гдје смо разговарали о низу проблема како треба унаприједити прописе који регулишу ову материју“, рекао је Радовић.

Представник “Жељезница Републике Српске ” Раде Цвијановић рекао је да су данас на састанку донесени одређени закључци и будући кораци како би ниво безбиједности саобраћаја подигли на већи степен. „Сви заједно треба да поштујемо саобраћајну сигнализацију, да будемо опрезни приликом преласка пружних прелаза и да се придржавамо свих прописа како не би дошло до нежељених посљедица.“, нагласио је Цвијановић.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш рекао је да ова локална заједница у потпуности подржава кампању “Опрезни пазе на пружне прелазе”.

„Свјесни смо чињенице да је неопходно да се учини све како би подигли ниво безбиједности саобраћаја на свим пружним прелазима, што значи да ће вјероватно доћи и до затварања појединих пружних прелаза. Затварање било којег пружног прелаза не смије бити на штету људи који тамо живе. У наредном периоду ћемо наставити анализирати фреквенцију саобраћаја и трошкове затварања сваког пружног прелаза, а такође треба да укажемо на одговороност сваког појединца да својим примјером учини све да безбиједност саобраћаја буде већа“, рекао је Томаш.

Састанку у Прњавору у оквиру кампање „Опрезни пазе на пружне прелазе“ присуствовали су и  представници Инспектората РС, Ауто-мото савеза РС, ЈП „Путеви Републике Српске“ као и представници Полицијске станице Прњавор. Делегација укључена у кампамњу посјетила је и пружни прелаз Кулаши, на прузи Добој-Нови Град.