Према тренутној епидемиолошкој ситуацији, на подручју општине Прњавор нема новозаражених лица, а под здравственим надзором налази се 105 лица. По одобрењу епидемиолога 1253 особе су изашле из надзора.

Од почетка пандемије, на подручју општине Прњавор забиљежено је 19 случајева заразе новим вирусом корона. Од укупног броја заражених, пет лица је опорављено, тринаест лица је и даље позитивно, док је једно лице преминуло.

У протекла 24 часа, општинска комунална полиција контролисала је 15 лица, која имају рјешење о кућној изолацији и сва контролисана лица су поштовала прописану мјеру, а према извјештају Полицијске станице Прњавор није било санкционисаних лица.

Општински здравствени и тржишни инспектори и комунална полиција проводе редовне контроле везано за поштовање закључка Републичког штаба о обавези ношења заштитних маски и рукавица, као и употреби дезинфекционих средстава, те поштовање општинске наредбе о регулисању рада трговинских, угоститељских и других објеката, у дијелу који се односи на обезбјеђивање ограниченог броја купаца унутар објекта, као и организован размак између купаца. Проводе се и редовне контроле субјекта, у вези са поштовањем Уредбе о прописивању мјере непосредне контроле цијена на подручју Републике Српске.

There are no comments yet.

Komentariši

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).