Prema izvještaju Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja Prnjavor, danas do 10.00 časova, pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 215 osoba, dok je 970 osoba izašlo iz nadzora, po odobrenju epidemiologa.

Za dvije osobe pozitivne na virus korona, ponovnim uzimanjem briseva, utvrđen je negativan nalaz. Do ovog trenutka, na području opštine, registrovano je pet slučajeva zaraze virusom korona.

U karantinu Sportsko rekreativnog centra „Borik“ nalazi se 13 osoba, dok se u karantinu Sportske dvorane „Sloga“, takođe nalazi 13 osoba.

U protekla 24 časa, Opštinska komunalna policija kontrolisala je 49 lica i sva kontrolisana lica su poštovala propisane mjere.

Službenici Policijske stanice Prnjavor, u protekla 24 časa pokrenuli su prekršajni postupak protiv jednog lica, zbog nepoštovanja Odluke o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije na teritoriji Republike Srpske.

Republički štab za vanredne situacije donio je Odluku o zabrani kretanja lica izvan mjesta prebivališta, od subote u 12.00 časova do nedjelje u 18.00 časova, što podrazumijeva, primjera radi, da se u navedenom periodu lice sa prebivalištem u opštini Prnjavor može kretati samo na teritoriji opštine Prnjavor.

Zabrana iz ovog zaključka ne odnosi se na lica koja posjeduju dozvolu za kretanje izdatu od strane Ministarstva unutrašnjih poslova ili potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada izdatu od strane poslodavca. Zabrana kretanja iz navedenog zaključka odnosi se isključivo za dane vikenda.