Општина Прњавор биће домаћин четврте етапе бициклистичке трке „Београд – Бања Лука“. Ова манифестација у Прњавору ће, наредне године окупити, бициклисте из преко 20 земаља, али и људе у њиховој пратњи и новинаре.

Начелник општине Прњавор, Дарко Томаш рекао је на данашњој конференцији за медије, да је Прњавор и претходних година у неколико наврата био активни учесник у овој манифестацији, као један од пролазних циљева. „То је била одлична прилика да промовишемо нашу локалну заједницу, али посебно ми је задовољство да најавим, да ће Прњавор сљедеће године бити један од домаћина бициклистичке трке. Добићемо прилику да на најбољи начин промовишемо бициклизам, спорт, туризам и остале потенцијале наше локалне заједнице.“, рекао је Томаш.

Директор бициклистичке трке „Београд – Бања Лука“, Владимир Куваља рекао је да ће бициклистичка трка „Београд – Бања Лука“ сљедеће године имати префикс тур и да ће је возити најбољи такмичари из цијелог свијета. Куваља је нагласио, да је Прњавор протеклих година два пута проглашен за најбољи пролазни циљ, те да ће сљедеће године као домаћин имати привилегију, да се у Прњавору обуче жута мајица. „Бициклиста који обуче жуту мајицу у Прњавору представља најбољег бициклисту и покушаће да је сачува у посљедњој етапи, како би трку завршио на првом мјесту у генералном пласману “, рекао је Куваља. Помоћник министра породице, омладине и спорта, Драган Јаћимовић рекао је, да је бициклистичка трка „Београд – Бања Лука“ манифестација од посебног значаја за Републику Српску. „Ова манифестација, осим спорта и бициклизма, промовише и градове у Републици Српској. Прњавор ће сигурно бити добар домаћин и искористити прилику да на најбољи начин представи све своје потенцијале.“, рекао је Јаћимовић. Он је нагласио, да је Министарство породице, омладине и спорта подржавало ову манифестацију свих протеклих године и да ће тако бити и сљедеће године. Бициклистичка трка „Београд – Бања Лука“ креће из Београда, 18. априла и трајаће четири дана. Прва етапа возиће се од Београда до Власенице, друга од Власенице до Брчког, трећа од Брчког до Теслића и четврта од Прњавора до Бања Луке.