У Спомен храму на Вучијаку је служењем свете литургије и парастосом за 626 погинулих бораца Војске Републике Српске са подручја општине Прњавор и полагањем вијенаца прослављен Дан Републике Српске.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш рекао је у изјави новинарима да се на овај дан који се никада не смије заборавити требају упутити поруке мира како се ратна дешавања не би поновила.

Он каже да је највећи дио обавеза према борцима из протеклог одбрамбено – отаџбинског рата преузела Република, али и да општина Прњавор издваја значајна годишња средства за удружења која окупљају ову категорију становништва и одређене видове једнократне помоћи.

Томаш је истакао да је најзначајнији пројекат у сарадњи општине Прњавор и републичких власти био стамбено збрињавање борачке категорије.

„Око 95 одсто послова је завршено. Вјерујем да ће се у наредном периоду наћи адекватно рјешење и за све појединачне случајеве који су евентуално остали не ријешени“ , рекао је Томаш.

Поводом обиљежавања 9. јануара Дана Републике,  након Вучијака вијенци  су положени  на спомен комплекс у Шибовској и код споменика јунацима града у Прњавору.  /Т.С.

 

 

There are no comments yet.

Komentariši

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).