Коло српских сестара из Прњавора је на традиционалној Светосавској забави прикупило 9.000 КМ за изградњу куће седмочлане породице Драгана Васића из Чорли.

На забави је од продаје крофни прикупљено 3.670 КМ, а ранијим донацијама 3.350 КМ, док је општина Прњавој уплатила 2.000 КМ, речено је Срни у Колу српских средстава.

Потпредсједник Кола српских сестара Госпа Попадић навела је да су Светосавском забавом испунили заједнички циљ, а то је да се помогне људима којима је то најпотребније.

 

Начелник општине Прњавор Томаш захвалио је чланицама Кола српских сестара за хуманост, истрајност и упорност, те истакао да је помоћ увијек одлазила тамо гдје је била најпотребнија, па ће тако бити и овај пут.

Крофне за забаву донирала је пекара “Цвијета”, док ће неколико предузећа и појединаца донирати плочице, бојлер, санитарију, столарију, грађевински материјал, а дио малтерисања куће биће урађен бесплатно.

Дукат у крофни, дар Ивице Вукојевића, пронашао је Радован Сичановић.

На овогодишњој забави учествовали су Српско просвјетно и културно друштво “Просвјета” и Градско културно-умјетничко друштво “Пронија”.

СРНА, РС