Начелник општине Прњавор Дарко Томаш организовао је данас пријем за Николу Новарлића, ученика четвртог разреда Гимназије Прњавор који се пласирао на финално такмичење из програмирања. Такмичење ће бити одржано средином фебруара мјесеца у руском граду Казањ. „Честитам Николи на оствареним резултатима и ранијих година, и сада. Никола се пласирао на финално такмичење у Русију, а посебно је за похвалити што је кроз двије рунде квалификационог такмичења остварио максималан број бодова“, рекао је Томаш.

Он је нагласио, да ће Општина Прњавор финансирати трошкове пута у Русију за Николу и његовог ментора, те истакао да вјерује да ће Никола остварити значај успјех на финалном такмичењу. Никола Новарлић каже да је ово његов највећи успјех током четири године такмичења, као и да му је посебно драго што путује у Русију, будући да није имао прилике посјетити ту земљу. „Захваљујем се Гимназији Прњавор, као и нашем начелнику што су ми омогућили да отпутујем у Русију на такмичење. Случајно сам сазнао за такмичење, пријавио се и остварио прво мјесто кроз двије рунде квалификационог такмичења“, рекао је Новарлић и нагласио да му велику помоћ пружа ментор Златко Ивановић.

Пријему код начелника присуствовао је и професор у Гимназији, Златко Ивановић који је истакао да је осим Николе Новарлића значајан резултат у протеклом периоду остварила и Милица Ђукић, која се три пута пласира на математичку Олимпијаду, Дамјан Илишковић који се пласирао на Олимпијаду из физике, као и Никола Вујасиновић, Марко Пезер и Гаврило Продановић који су остварили значајне резултате на републичким такмичењима.