Начелник општине Прњавор Дарко Томаш, организовао је данас пријем за Љубивоја Ршумовића, српског пјесника, познатог по поезији за дјецу. Ршумовић је у поводу обиљежавања Дана општине Прњавор, 24. марта, својим присуством на извођењу представе „Изволите у бајку са Пепељугом“  указао велику част становницима Прњавора.

„Ово је била лијепа, умјетничка, хуманитарна и другарска посјета Прњавору. Лијепо је видјети своје ријечи на позорници како и изговарају тако млади и лијепи људи, а још је узбудљивије видјети пуну салу Центра за културу, који у тишини прате представу. Осјећао сам се као да сам у свом позоришту у Београду“, рекао је Љубивоје Ршумовић.

Ршумовић је након састанка са начелником Томашем, истакао да подвиг који је учинила Драмска сцена СПКД „Просвјета“ као и Центар за културу, са оним што је он видио током свог боравка, представља почетак и један приједлог за размишљање о томе да Прњавор добије своје позориште.

Начелник општине, Дарко Томаш је истакао, да је била изузетна част што је у протекла два дана у нашем граду боравио Љубивоје Ршумовић. „Моја захвалност за све лијепо што нам је учинио. Ова сарадња ће се сигурно наставити и у наредном периоду. Захвалност Центру за културу и Бранкици Радоњић испред Драмске сцене СПКД „Просвјета“, што улажу много труда и напора да културни живот наше општине подигну на један виши ниво. Подршка од стране локалне заједнице им неће изостати”, рекао је Томаш.

Говорећи о приједлогу Ршумовића о прњаворском позоришту, начелник је рекао да ће  учинити све да оно што је добро за Прњавор и Прњаворчане да се то и реализује.