Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš organizovao je danas prijem za Jelenu Gajić, najbolju atletičarku iz Prnjavora, koja je ostvarivši izuzetne rezultate na prošlogodišnjim takmičenjima, ujedno ispunila normu i za Mediteranske igre, koje će 19. januara ove godine biti održane u Francuskoj.

Načelnik Tomaš je čestitao Gajićevoj na ostvarenom uspjehu i dosadašnjim rezultatima, naglašavajući da će lokalna zajednica uvijek podržavati talentovane i uspješne sportiste koji na najbolji način promovišu opštinu Prnjavor. „Treba napomenuti da je Jelena seniorski republički rekorder u disciplini 800 metara u dvorani, što je impresivan rezultat. Uvjeren sam da će ona nastaviti svojim tempom i u najboljem svjetlu predstavljati Prnjavor. Jelena će kao i njen matični Atletski klub „Prnjavor“  imati punu podršku Opštinske uprave i sve što možemo pomoći da ova izuzetno uspješna mlada sportiskinja ne propusti ni jedno važno takmičenje, stojimo na raspolaganju“, naglasio je Tomaš.

Iako nije postigla sve što je planirala, Jelena ipak kaže da je 2018. godina za nju bila izuzetno uspješna. „Plasman za Mediteranske igre u Francuskoj je izboren u Beogradu gdje sam istrčala lični rekord i dvoranski rekord Republike Srpske. Bila sam brža za 4 sekunde od same norme, što pokazuje da imam šansu u borbi za neka od najsjajnijih odličja“, navela je Jelena. Ona je dodala, da je tokom 2018. godine oborila seniorski rekord na 800 metara u dvorani, kao i da je prvakinja BiH u krosu i na 800 metara na otvorenom. Iza nje su i  mnogobrojni međunarodni mitinzi na kojima je prva prošla kroz cilj, Ljubljana, Slovenska Bistrica, Zagreb, Split.„Nadam se da će i 2019. godina biti  uspješna kao i prethodna, te da ću uspjeti oboriti seniorski rekord  BiH u dvorani koji me čeka za desetak dana“, istakla je Jelena i naglasila da su joj velika podrška porodica i  njeni treneri, posebno prnjavorski olimpijac i trener u Atletskom klubu Željko Petrović. Zahvalila se ovom prilikom načelniku opštine Darku Tomašu na finansijskoj podršci.

Brane Živković, član Upravnog odbora Atletskog kluba Prnjavor, zahvalio se načelniku Tomašu na upriličenom prijemu i na svesrdnoj podršci. „Atletski klub Prnjavor je u 2018. godini postigao izuzetne rezultate, osvojivši ukupno 224 medalje što na međunarodnom planu, što  takmičenjima u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, BiH i RS i naši atletičari zaslužuju svaku pažnju“ , istakao je Živković.

Jelena Gajić je na samom kraju prošlogodišnjih takmičenja na mitingu Atletskog kluba „Crvena zvezda“ u Beogradu rezultatom dva minuta, devet sekundi i dvije stotinke oborila lični rekord i ispunila normu za Mediteranske igre, koje će 19. januara biti održane u Francuskoj.