Начелник општине Прњавор, Дарко Томаш организовао је данас пријем за Дражена Петровића, успјешног младог тенисера из Прњавора, који је сезону завршио као седми најбољи тенисер Европе до 16 година.

Начелник Томаш је честитао Петровићу на оствареном успјеху и нагласио да ће локална заједница увијек подржавати талентоване младе спортисте који на најбољи начин представљају општину Прњавор. „Дражен је изузетно спортски талентован, али морам напоменути да Дражен долази из једне вриједне и надарене спортске породице, обзиром да је његов отац Жељко био маратонац на олимпијским играма у Сиднеју“, рекао је Томаш и нагласио да је Дражен био и првак БиХ у атлетици, те да је и одличан ученик. „Његови резултати су заиста вриједни похвале. Општина Прњавор ће увијек подржавати младе и успјешне људе који на најбољи начин представљају нашу локалну заједницу“, рекао је Томаш. Дражен Петровић је први тенисер из Републике Српске који је изборио Мастер Тенис Европе у Барселони на којем је освојио друго мјесто, а сезону је завршио међу осам најбољих тенисера у Европи у категорији до 16 година.

Дражен је рекао да су финале у Барселони један од највећих његових успјеха и да се тренутно припрема за сљедећу сезону. „Играо сам финале прве категорије у Барселони и то ми је највећи успјех до сада. Освојио сам и два европска турнира, једно финале и два полуфинала. Већ у јануару сљедеће године имам прве турнире у новој сезони, тако да се већ припремам“, рекао је Петровић. Дражен је нагласио, да је породица највећа његова подршка и захвалио се начелнику Томашу, предсједнику Републике Српске и Министарству породице, омладине и спорта на финансијској помоћи током сезоне.