Rukovodstvo opštine Prnjavor upriličilo je danas prijem za 25 učenika sa Kosova i Metohije koji su u nedjelju uveče doputovali u Prnjavor u sklopu programa „Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske“.

Prijemu je prisustvovao i predsjednik Skupštine opštine Željko Simić, koji je istakao da je posebno zadovoljstvo ugostiti mališane sa Kosova i Metohije zbog čega će ova lokalna zajednica nastaviti da učestvuje u ovom projektu sa puno radosti i zahvalnosti svima koji žele da dođu u Prnjavor.

„Opštinska uprava je u saradnji sa nastavnicima koji su dio projekta i koji su u pratnji djece, izradila  plan aktivnosti u nekoliko narednih dana. Nadam se da će svi ti sadržaji i ukazano gostoprimstvo uticati da im Prnjavor ostane u lijepom sjećanju“ , rekao je Simić.

Nastavnik u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ iz Zvečana Nemanja Milošević kaže da život na Kosovu i Metohiji za tamošnje srpsko stanovništvo nije nimalo lagan, ima dosta tenzija, ali je i pored toga lijepo. „Trudimo se da ne mislimo na probleme kojima smo okruženi, živimo dan za danom najbolje što možemo. Nije nam toliko veliki materijalni koliko bezbjedonosni problem“ , rekao je Milošević.

Prvi put u posjeti Prnjavoru je učenik petog razreda škole iz Zvečana Dušan Nedeljković.„Sviđa mi se porodica koja me primila, jako su me lijepo ugostili, sviđa mi se i sam grad i volio bih da što duže ostanem ovdje“ , rekao je  Dušan.

U okviru plana aktivnosti tokom sedam dana boravka, za djecu sa Kosova i Metohije organizovane su posjete Ergeli, Banji Kulaši, Muzeju Republike Srpske, odlazak u kino i drugi zanimljivi sadržaji.