Руководство општине Прњавор уприличило је данас пријем за 25 ученика са Косова и Метохије који су у недјељу увече допутовали у Прњавор у склопу програма „Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске“.

Пријему је присуствовао и предсједник Скупштине општине Жељко Симић, који је истакао да је посебно задовољство угостити малишане са Косова и Метохије због чега ће ова локална заједница наставити да учествује у овом пројекту са пуно радости и захвалности свима који желе да дођу у Прњавор.

„Општинска управа је у сарадњи са наставницима који су дио пројекта и који су у пратњи дјеце, израдила  план активности у неколико наредних дана. Надам се да ће сви ти садржаји и указано гостопримство утицати да им Прњавор остане у лијепом сјећању“ , рекао је Симић.

Наставник у Основној школи „Вук Караџић“ из Звечана Немања Милошевић каже да живот на Косову и Метохији за тамошње српско становништво није нимало лаган, има доста тензија, али је и поред тога лијепо. „Трудимо се да не мислимо на проблеме којима смо окружени, живимо дан за даном најбоље што можемо. Није нам толико велики материјални колико безбједоносни проблем“ , рекао је Милошевић.

Први пут у посјети Прњавору је ученик петог разреда школе из Звечана Душан Недељковић.„Свиђа ми се породица која ме примила, јако су ме лијепо угостили, свиђа ми се и сам град и волио бих да што дуже останем овдје“ , рекао је  Душан.

У оквиру плана активности током седам дана боравка, за дјецу са Косова и Метохије организоване су посјете Ергели, Бањи Кулаши, Музеју Републике Српске, одлазак у кино и други занимљиви садржаји.