Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš organizovao je danas prijem za Anastasiju Gojković, učenicu trećeg razreda Gimnazije u Prnjavoru, koja se upisala na seminar u Istraživačku stanicu Petnica kod Valjeva.

Ovo je prvi put da jedan učenik iz Gimnazije, ali i iz opštine Prnjavor ide u Istraživačku stanicu Petnica.  Na seminar se kandiduju učenici iz cijelog regiona, a u konkurenciji 1600 prijavljenih kandidata iz 230 škola, Anastasija je uspjela da se upiše  na seminar.

„Uspjela sam da prođem na konkursu za Istraživački centar Petnica. Opredjelila sam se za seminar iz biologije i očekujem da usvojim bitna znanja prije svega u obliku praktične nastave. Moja ljubav je arhitektura i nadam se da ću uspjeti da je završim u buduće dogledno vrijeme, a  svo stečeno znanje iz Petnice nastojaću da  iskoristim  u pravcu poboljšanja izgleda našeg okruženja“, istakla je ovom prilikom Anastasija.

Direktor Gimnazije Ljubinka Stanić kaže da je škola u nekoliko navrata do sada  kandidovala učenike za ovaj seminar, ali da je  Anastasija  prvi učenik koji je dobila priliku da učestvuje na zimskom seminaru u Petnici.

„Anastasija je odličan učenik škole. Profesori su je prepoznali kao dijete koje je izuzetno inteligentno i ima znanja i sposobnosti da bi mogla da učestvuje u radu i istraživanju nekog od istraživačkih timova u Petnici i  da se dodatno edukuje u oblasti biologije za koju se i sama odlučila. Nama u školi je veoma važno da neko od naših učenika prisustvuje na seminaru, jer će nam ta iskustva pomoći u nekom našem budućem radu, i budućem kandidovanju učenika na seminar“, rekla je direktorica Stanić.

Zahvalila se ovom prilikom načelniku opštine  Darku Tomašu, zato što je, kako je istakla,  u svim prilikama do sada podržavao učenike Gimnazije. „Posebno je  važno da se u slučajevima izuzetno nadarene i talentovane djece osjeti podrška lokalne zajednice , a načelnik Tomaš je prvi koji to razumije i podržava“, istakla je Stanićeva.

Načelnik Tomaš je uputio čestitke Anastasiji zato što je prvi učenik iz naše opštine koja je uspjela da dođe na ovaj nivo i da bude dio jednog ovako velikog seminara kao što je u Istraživačkoj stanici Petnica.

„Čestitke na svim dosadašnjim rezultatima koje je Anastasija ostvarivala, svakako čestitke i roditeljima koji su odgojili jedno pristojno i uspješno djete. Naravno čestitam i nastavnicima  i rukovodstvu koji su prepoznali njen talenat i pomogli joj da se upiše na seminar. Ja sam želio da ih ugostim i kažem da lokalna zajednica stoji iza nadarene djece i da ćemo uvijek naći načina da pomognemo. Smatram da je važno da uspješnu i nadarenu djecu podržimo i istaknemo i da im pokažemo da lokalna zajednica računa na njih, jer pomažući i podržavajući mlade i uspješne ljude stvaramo budućnost za našu lokalnu zajednicu“, istakao je načelnik Tomaš.