Начелник општине Прњавор, Дарко Томаш организовао је данас пријем за Анастасију Гојковић, ученицу трећег разреда Гимназије у Прњавору, која се уписала на семинар у Истраживачку станицу Петница код Ваљева.

Ово је први пут да један ученик из Гимназије, али и из општине Прњавор иде у Истраживачку станицу Петница.  На семинар се кандидују ученици из цијелог региона, а у конкуренцији 1600 пријављених кандидата из 230 школа, Анастасија је успјела да се упише  на семинар.

„Успјела сам да прођем на конкурсу за Истраживачки центар Петница. Опредјелила сам се за семинар из биологије и очекујем да усвојим битна знања прије свега у облику практичне наставе. Моја љубав је архитектура и надам се да ћу успјети да је завршим у будуће догледно вријеме, а  сво стечено знање из Петнице настојаћу да  искористим  у правцу побољшања изгледа нашег окружења“, истакла је овом приликом Анастасија.

Директор Гимназије Љубинка Станић каже да је школа у неколико наврата до сада  кандидовала ученике за овај семинар, али да је  Анастасија  први ученик који је добила прилику да учествује на зимском семинару у Петници.

„Анастасија је одличан ученик школе. Професори су је препознали као дијете које је изузетно интелигентно и има знања и способности да би могла да учествује у раду и истраживању неког од истраживачких тимова у Петници и  да се додатно едукује у области биологије за коју се и сама одлучила. Нама у школи је веома важно да неко од наших ученика присуствује на семинару, јер ће нам та искуства помоћи у неком нашем будућем раду, и будућем кандидовању ученика на семинар“, рекла је директорица Станић.

Захвалила се овом приликом начелнику општине  Дарку Томашу, зато што је, како је истакла,  у свим приликама до сада подржавао ученике Гимназије. „Посебно је  важно да се у случајевима изузетно надарене и талентоване дјеце осјети подршка локалне заједнице , а начелник Томаш је први који то разумије и подржава“, истакла је Станићева.

Начелник Томаш је упутио честитке Анастасији зато што је први ученик из наше општине која је успјела да дође на овај ниво и да буде дио једног овако великог семинара као што је у Истраживачкој станици Петница.

„Честитке на свим досадашњим резултатима које је Анастасија остваривала, свакако честитке и родитељима који су одгојили једно пристојно и успјешно дјете. Наравно честитам и наставницима  и руководству који су препознали њен таленат и помогли јој да се упише на семинар. Ја сам желио да их угостим и кажем да локална заједница стоји иза надарене дјеце и да ћемо увијек наћи начина да помогнемо. Сматрам да је важно да успјешну и надарену дјецу подржимо и истакнемо и да им покажемо да локална заједница рачуна на њих, јер помажући и подржавајући младе и успјешне људе стварамо будућност за нашу локалну заједницу“, истакао је начелник Томаш.