Начелник општине Прњавор Дарко Томаш примио је јуче 27 ученика основних и средњих школа који су током школовања остварили значајне резултате, ученике генерације и добитнике Вукове дипломе и уручио им новчане награде.

Томаш је прецизирао да је награђено 27 ученика, а осим са подручја општине Прњавор, обухваћени су и ученици који се школују у другим срединама.

“Ово је посебан дан за општину Прњавор јер су млади наша будућност. Желимо да наставе да улажу у своје образовање и задрже стечену озбиљност у радним навикама. Ово су најбољи чланови нашег друштва зато је данас посебна прилика да их истакнемо”, рекао је Томаш.

Награђени су Милица Мусић, Миа Кнежевић и Милица Суботић из Основне школе /ОШ/ “Бранко Ћопић” у Прњавору, Зерина Ћуран, Анђела Черкета и Дарија Стојановић из ОШ “Никола Тесла” Прњавор, Тео Миланковић и Јована Гајић из ОШ “Иво Андрић” Кулаши, Јулијана Гојковић и Бојана Живанић из ОШ “Свети Сава” Смртићи, Јелена Тубоњић из ОШ “Петар Кочић” Шибовска, Јована Ђурић из ОШ “Вук Караџић” Доњи Вијачани, Сара Врховац и Невена Божић из ОШ “Меша Селимовић” Насеобина Лишња и Стефан Малешевић, Милијана Ђумић, Теа Кљајић, Николина Самац и Марко Тешић из ОШ “Милош Црњански” Поточани.

Награде су добили и Зорана Дубравац из Центра средњих школа /ЦСШ/ “Иво Андрић” Прњавор, Јована Моравац, Анастасија Гојковић и Анђела Симић из Гимназије, Александар Дворанчић из Школе за основно и средње музичко образовање “Константин Бабић” Прњавор, Невена Савковић из Техничке школе Добој, Бранка Илић из Медицинске школе Добој и Паула Видић из ЦСШ “Михајло Пупин” Дервента.

Пријем је, због придржавања епидемиолошких мјера, одржан у прњаворском Центру за културу.

СРНА /Т.С/