Najveća pomoć i podrška razvoju Republike Srpske je jaka i stabilna lokalna zajednica, a Opština Prnjavor je u proteklih godinu dana vidljivo napredovala, rekao je u izjavi novinarima načelnik opštine, Darko Tomaš.

On je nakon današnjeg prijema upriličenog u povodu 9. januara, Dana Republike Srpske, poručio sugrađanima da ukoliko svako uloži minimalan trud za pozitivan napredak, prije svega sebe kao ličnosti i svoje porodice, istovremeno će doprinijeti izgradnji i jačanju i opštine i Republike Srpske.

Predsjednik Skupštine opštine, Željko Simić poželio je da Republika Srpska traje vječno, da bude jaka, stabilna, napredna i da još mnogo godina slavimo njen rođendan.

Prijem za brojne zvanice iz privrednog i javnog života koji je organizovala opština Prnjavor upriličen je u Hotelu „Novi Nacional“.

Sutra, na Dan Republike Srpske, u 9.00 časova u Spomen – hramu na Vučijaku biće služena liturgija, dok je u 10.00 časova predviđeno polaganje vijenaca kod spomen-ploče sa ispisanim imenima 626 poginulih boraca u proteklom odbrambeno – otadžbinskom ratu.