Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је данас општину Прњавор, гдје је разговарала са највишим представницима локалне власти. Цвијановићеву су у просторијама Општинске управе општине Прњавор дочекали начелник општине Дарко Томаш, предсједник Скупштине општине Жељко Симић, те замјеник начелника општине Славиша Миланковић. Састанку са Цвијановићевом, поред општинских функционера, присуствовао је и министар за економске односе и регионалну сарадњу Златан Клокић.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш захвалио се премијерки на посјети, али и на свим заједничким пројектима који су реализовани у протеклој години, међу којима је посебно навео изградњу пјешачких стаза и кружног тока, те санацију Основне школе “Никола Тесла”.

“Важно је напоменути да је вриједност инфраструктурних пројеката на подручју наше општине, који су у току прошле године реализовани уз помоћ виших нивоа власти, износила више од милион и по конвертибилних марака”, истакао је Томаш, нагласивши да је из поменуте цифре изоставио изградњу ауто-пута, највећи појединачни пројекат на подручју наше општине, који ће бити завршен до краја 2018. године.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изразила је задовољство чињеницом да су ствари на нивоу Општине Прњавор стабилне, те да нема проблема у погледу буџета и функционисања локалних институција.

“У погледу сарадње Општине Прњавор и републичких институција, желим да похвалим начелника Томаша и комплетно општинско руководство, које препознаје важност добре и активне сарадње са вишим нивоима власти”, нагласила је Цвијановићева, те додала да су плод таквог односа бројни инфраструктурни пројекти који су заједнички реализовани на подручју општине Прњавор.

Премијерка Цвијановић похвалила је атмоферу стабилности која влада унутар локалне заједнице, изразивши пуну подршку руководству општине Прњавор.