Republička uprava za geodetske i imovinsko – pravne poslove /RUGIP/ predstavila je danas u Prnjavoru u okviru realizacije CILAP projekta Adresni registar ove opštine.

Direktor RUGIP-a Bosiljka Predragović kaže da je oko polovine lokalnih zajednica u Republici Srpskoj uspostavilo Adresni registar, kao i da se zahvaljujući Vladi Švedske donatorski projekat CILAP uspješno ostvaruje i završava i u ostalim opštinama.

„Uspostavljanje Adresnog registra je od velikog značaja za građane, jer više neće postojati kućni brojevi pod oznakom ‘bb’ , imaćemo tačan naziv adresa sa brojevima, a omogućićemo i institucijama da lakše budu na usluzi građanima u pružanju svojih servisa od Hitne pomoći,  dostave pošte, određenih popisa stanovništva, istraživanja“ , kaže Predragovićeva.

Ona je podsjetila da je RUGIP  nadležna za vođenje i održavanje centralnog Adresnog registra u koji se u digitalnom obliku dostavljaju svi podaci Adresnih registara koje vode lokalne zajednice.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš izrazio je zadovoljstvo što se ova lokalna zajednica našla među prvih dvadesetak opština koje su u potpunosti uspostavile Adresni registar.

„Uvjeren sam da će ovo biti od pomoći kako građanima tako i opštinskim službama i preduzećima u pružanju određenih  usluga“ , rekao je Tomaš.

Opština Prnjavor prema novom registru ima trenutno oko 17. 600 adresnih brojeva.

SRNA, T.S.