Предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија посјетио је општину Прњавор и одржао састанак са начелником општине, Дарком Томаш. На  састанку се разговарало о тренутном стању и проблемима везаним за ову локалну заједницу, а такође и о реализацији планираних пројеката у наредном периоду.

 

Зоран Тегелтија, предсједавајући Савјета министара БиХ, истакао је да успијех Републике Српске, као и Босне и Херцеговине, зависи искључиво од рада локалних заједница. „Мој циљ јесте да у наредном периоду посјетим што већи број општина и градова наше земље, и да заједно са њиховим руководством разговарамо на тему заједничког дјеловања са циљем рјешавања проблема грађана“, казао је господин Тегелтија додавшти да је општина Прњавор међу првим  локалним заједницама која је својим радом изабрана за будућу сарадњу. „Чињеница је да је Прњавор стабилна локална заједница која има свој развојни програм и која успјешно иде ка постизању зацртаних циљева. Савјет министара БиХ пружиће помоћ у циљу рјешавања проблема водоснабдјевања кроз одговарајуће међународно финансирање. Ја сам сигуран да ћемо успјети реализовати неколико пројеката који су од важности за општину Прњавор. Највећа подршка увијек је долазила од стране Владе Републике Српске и сигуран сам да ће у овом случају тако и остати“ рекао је предсједавајући наглашивши да Савјет министара БиХ пружа велику подршку начелнику Томашу, да са својом управом ради оно што је неопходно за развој Прњавора.

Начелник општине Дарко Томаш се захвалио предсједавајућем на посјети општини Прњавор и подршци, коју је као функционер републичког нивоа, пружио Прњавору. „Претходне четири године биле су интензивне у смислу инвестиционог циклуса на подручју наше локалне заједнице. Уложено је преко 16 и по милиона марака, а од тог износа преко 10 милиона била су директна улагања Владе РС и вишших нивоа власти“, рекао је начелник.

Томаш је такође напоменуо да је Влада РС, док је господин Тегелтија био њен саставни дио, општини Прњавор без накнаде пренијела земљиште површине преко 120 хектара на којем је саграђена пословна зона „Вијака“, чија је тржишна вријеност преко 24 милона марака. „ Повећавамо средства у буџету, доприносимо развоју локалне заједнице отварањем нових радних мјеста и привредних субјеката, а данас смо се сложили да на исти начин наставимо и у наредном периоду“, додао је Томаш.

Што се тиче финансија, закључено је да општина Прњавор представља једну од најстабилнијих локалних заједница те да су у посљедње четири године сви извјештаји о извршењу буџета имали исказан суфицит, те да општина нема никакав проблем у текућим плаћањима.