У сали Скупштине општине Прњавор потписан је Меморандум о сарадњи измeђу Фондације Мозаик и Општине Прњавор. Потписивањем овог Меморандума Општина Прњавор и Фондација Мозаик потврђују да ће партнерски допринијети развоју програма Омладинска банка Прњавор, укључујући подршку микробизнисима младих, те развоју друштвеног предузетништва младих, инвестирању у развој прототипа и покретању друштвених бизниса кроз Мозаик импакт инкубатор, у периоду од октобра 2019. године до децембра 2023. године.

Заједнички фонд који обезбјеђују Фондација Мозаик и Општина Прњавор у четверогодишњем периоду ће износити 54.000,00КМ.

„Овим Меморандумом о сарадњи са Фондацијом Мозаик суфинансираћемо 20 пројеката, неформалних група омладинаца, друштвено корисних за нашу општину. По узору на преко 40 општина и градова у Републици Српској и Босни и Херцеговини који су до сада имали изузетно позитивна искуства са једним оваквим пројектом, одлучили смо да на овакав начин пружимо прилику нашим омладинцима да могу друштвено-корисно да дјелују“ истакао је начелник одјељења за локални економски развој и друштвене дјелатности општине Прњавор, Љубиша Шикарац.

Жељко Пауковић, директор програма Омладинске банке Фондације Мозаик, истакао је своје задовољство што је Општина Прњавор ступила у партнерске односе са Фондацијом Мозаик за успостављање програма Омладинске банке Прњавор те да се нада успијешној сарадњи.

Добитници средстава за пројекат „Навијачи под кровом“, група омладинаца из Прњавора који су се аплицирали на јавни конкурс у жељи да покрију трибине Фудбалског клуба „Борац“ из Шибовске, саопштили су да ће до краја октобра 2019. године провести свој пројекат и оправдати повјерење које су им уступили Општина Прњавор и Фондација Мозаик.

У наредној четворогодишњем периоду Општина Прњавор ће суфинансирати 20 друштвено корисних пројеката  нефромалних група омладинаца од 17 до 30 година.