Начелници општина Прњавор и Центар Сарајево, Дарко Томаш и Неџад Ајнаџић, данас су у Прњавору потписали Уговор о додјели финансијских средстава за суфинансирање реализације пројекта довршетка изградње локалног пута у насељу Коњуховци, те уговоре о додјели финансијских средстава за суфинансирање набавке грађевинског материјала за изградњу индивидуалних стамбених објеката за двије повратничке породице. Према ријечима представника двије општине, заједнички циљ јесте да се ријеше инфраструктурни, али и други проблема повратника, као и свих грађана општине Прњавор.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш захвалио се начелнику Неџаду Ајнаџићу на посјети, изразивши задовољство сарадњом, као и конкретним, заједничким пројектима.

“Идуће године ћемо санирати и модернизовати путни правац у мјесној заједници Коњуховци, чија је укупна дужина 500, ширина 5,5 метара, а предрачунска вриједност 80.000 конвертибилних марака”, истакао је Томаш, додавши да ће Министарство за људска права и избјеглице БиХ донирати 50 000КМ, док ће остатак обезбиједити општине Прњавор и Центар Сарајево.

Помоћник начелника општине Центар Сарајево Белма Башовић истакла је да ова општина учествује у финансирању три пројекта на подручју општине Прњавор.

“За суфинансирање изградње дионице пута према Коњуховцима издвојили смо 10.000КМ, за стамбено збрињавање двије повратничке породице по 5.000км, те за санацију гријања у Меџлису Исламске заједнице, такође 5.000КМ”, изјавила је Башовићева.

Поред представника двије општине, данашњем потписивању уговора присуствовали су потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Сенад Братић, главни имам Меџлиса Исламске заједнице Прњавор Фикрет еф. Челенка, те представници повратника.