U Centru za kulturu juče je upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli stipendije u školskoj 2018/2019. godini, za studente i učenike sa područja opštine Prnjavor koji su ispunili uslove za opštinsku stipendiju.

Opština Prnjavor ove godine stipendira ukupno 269 studenata i učenika, i za te namjene iz opštinskog budžeta je izdvojeno 300.000 KM, Ugovori su potpisani sa 188 redovnih studenata, 33 studenta iz reda boračkih kategorija i 45 učenika, dok su tri stipendije za djecu sa Kosova i Metohije.

“Mi smo jedna od rijetkih zajednica koja dodjeljuje stipendije za sve studente javnih visokoškolskih ustanova druge i viših godina studija. Nastojimo da ovaj vid podrške bude redovan, isplaćen na vrijeme, a iz godine u godinu pronalazimo i druge načine podrške mladim sugrađanima”, rekao je Tomaš. On najavio da će ovaj vid podrške učenicima i studentima biti nastavljen i u narednim godinama.

“Ovo je naša najvrednija investicija jer budućnost mladih jeste i budućnost lokalne zajednice. Zadovoljstvo je danas na jednom mjestu vidjeti ovoliko ljudi koji žele napredovati, učiti i usavršavati se” , rekao je Tomaš i naglasio da će kao i prethodne dvije godine stipendistima biti isplaćeno deset stipendija.

Tomaš je najavio da će biti nastavljenja praksa  da se od studenata koji imaju prosjek ocjena viši od 9,5 izaberu najbolji i dodijele im se posebne nagrade.

Opština Prnjavor stipendira redovne učenike sa svih javnih visokoškolskih ustanova, studente iz reda boračkih kategorija, učenike, kao i tri studenta sa Kosova i Metohije. Stipendija za redovne studente iznosi 100 KM, za  studente iz reda boračkih kategorija 150 KM i učenike 70 KM.