У Центру за културу јуче је уприличено потписивање уговора о додјели стипендије у школској 2018/2019. години, за студенте и ученике са подручја општине Прњавор који су испунили услове за општинску стипендију.

Општина Прњавор ове године стипендира укупно 269 студената и ученика, и за те намјене из општинског буџета је издвојено 300.000 КМ, Уговори су потписани са 188 редовних студената, 33 студента из реда борачких категорија и 45 ученика, док су три стипендије за дјецу са Косова и Метохије.

“Ми смо једна од ријетких заједница која додјељује стипендије за све студенте јавних високошколских установа друге и виших година студија. Настојимо да овај вид подршке буде редован, исплаћен на вријеме, а из године у годину проналазимо и друге начине подршке младим суграђанима”, рекао је Томаш. Он најавио да ће овај вид подршке ученицима и студентима бити настављен и у наредним годинама.

“Ово је наша највреднија инвестиција јер будућност младих јесте и будућност локалне заједнице. Задовољство је данас на једном мјесту видјети оволико људи који желе напредовати, учити и усавршавати се” , рекао је Томаш и нагласио да ће као и претходне двије године стипендистима бити исплаћено десет стипендија.

Томаш је најавио да ће бити настављења пракса  да се од студената који имају просјек оцјена виши од 9,5 изаберу најбољи и додијеле им се посебне награде.

Општина Прњавор стипендира редовне ученике са свих јавних високошколских установа, студенте из реда борачких категорија, ученике, као и три студента са Косова и Метохије. Стипендија за редовне студенте износи 100 КМ, за  студенте из реда борачких категорија 150 КМ и ученике 70 КМ.