U sali Skupštine opštine Prnjavor danas su potpisana tri ugovora o dodjeli podsticajnih sredstava za samozapošljavanje mladih kroz “start up” preduzetništvo za 2022. godinu.

Ugovore su potpisale Branka Slijepčević iz Vijačana, koja će sredstva uložiti u obradu drveta, odnosno proizvodnju košnica, te Anja Lepir i Nataša Medar iz Prnjavora, koje otvaraju svoje kozmetičke salone.

Ukupno osam mladih ljudi ove godine dobilo je sredstva za svoje ideje i projekte putem “start up” preduzetništva, od kojih je šest korisnika finansirala Opština Prnjavor, a dva Omladinska banka Prnjavor.

Ukupan iznos novčanih sredstava koji će biti isplaćen pojedinačno svakom od korisnika je 6.000 KM i namijenjen je za nabavku opreme, mašina, alata i/ili repromaterijala, uređenje i opremanja poslovnih prostora, za troškove poslovanja (registracija, takse, zakupnina, troškovi komunalnih usluga i drugi troškovi vezani za obavljanje zanatsko-preduzetničke djelatnosti), kao i za uplate poreza i doprinosa na plate.

Potpisnici ugovora izrazili su zahvalnost načelniku opštine, Darku Tomašu na podršci koja će im mnogo značiti na samom početku poslovanja.

Načelnik opštine, Darko Tomaš čestitao je potpisnicima na pokretanju vlastite djelatnosti, te izrazio zahvalnost svim odbornicima koji su podržali ovakvu odluku, dodavši da je sama inicijativa bila od odbornika Mirka Bukvića, amandmanom da se pomenuta sredstva izdvoje za pomenute svrhe u tekućoj godini.