Начелник општине Прњавор, Дарко Томаш потписао је данас са директором Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, Љубом Нинковић уговор за обезбјеђење средстава за реконструкцију Улице Бранка Ћопића.

„Велику захвалност желим да упутим господину Нинковићу, директору Републичког секретаријата за расељена лица и миграције на одличној донацији општини Прњавор. Општина Прњавор је са Републичким секретаријатом имала одличну сарадњу те смо реализовали мали низ пројеката на самом простору наше локалне заједнице, а још један у низу тих пројеката биће управо и реконструкција Улице Бранко Ћопић “ казао је господин Томаш додавши да очекује да ће сарадња општине Прњавор и Републичког секретaријата наставити истим узлазним током.

„Средства у износу од 50.000КМ за реконструкцију дијела Улице Бранка Ћопића обезбиједила је Влада Републике Српске кроз наш редован програм рјешавања проблема избјеглих и расељених особа за 2021. годину“ рекао је Љубо Нинковић, в.д. дироктора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, изразивши захвалност начелнику и комплетној општинској администрацији на одличној досадашњој сарадњи.

У посљедње три године Влада Републике Српске је кроз средства из буџета и заједничке пројекте са Републичким секретаријатом за расељена лица и миграције, уложила око милион конвертибилних марака на изградњу стамбене зграде за 14 породица, реконструкцију улице Милана Тепића, изградњу пута у Коњуховцима, те градњу 8 индивидуалних стамбених јединица на подручју општине Прњавор.