У просторијама Општинске управе данас је потписан уговор о набавци техничког возила за потребе Територијалне ватрогасне јединице Прњавор. Потписивању уговора су присуствовали начелник општине Прњавор Дарко Томаш и представници фирме “Еко-Бел” д.о.о. из Лакташа. Вриједност уговора је 170.000КМ, од чега је 80 хиљада обезбиједио Ватрогасни савез Републике Српске, а разлику од 90 хиљада Општина Прњавор.

Представник добављача, фирме “Еко-Бел” д.о.о, Љиљана Ђоковић, истакла је да је возило намјењено за техничке интервенције, тачније за помоћ повријеђенима приликом саобраћајних незгода.

“Све компоненте возила се израђују у складу са европским стандардима, а поред Прњавора, возило посједују Општина Лакташи и Град Бањалука”, нагласила је Ђоковић.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш изразио је задовољство данашњим потписивањем уговора, уз жељу да возило. намјењено за помоћ повријеђенима у саобраћајним удесима, буде што мање кориштено.

“Овом приликом напомињем да је прошле године, у сарадњи са Ватрогасним савезом Републике Српске, обезбијеђено једно возило вриједности скоро 300.000КМ, од чега је Ватрогасни савез обезбиједио 240.оооКМ”, истакао је Томаш и додао да ће овом набавком бити заокружен процес модернизације опреме Територијалне ватрогасне јединице у Прњавору.