У Прњавору је данас потписан споразум о изградњи спортског фудбалског центра који ће бити реализован у оквиру пројекта „ФИФА гол“  ,првог  пројекат овакве врсте који ће се реализовати у Републици Српској, а за шта је општини Прњавор одобрено око 300.000 долара.

Споразум су потписале четири стране и то представници Фудбалског савеза Републике Српске, Ногометног савеза Босне и Херцеговине, начелник општине Прњавор  Дарко Томаш и предсједник Фудбалског клуба  „Љубић“ Прњавор Зоран Декет.

Овај спортски комплекс је од изузетног значаја како за општину Прњавор тако и за цијелу Републику Српску, Босну и Херцеговину, њихове фудбалске савезе и за регион, истакао је након потписивања споразума предсједник Фудбалског савеза РС Миле Ковачевић.

„ Изградња центра ће бити значајна и за младост Прњавора јер овдје неће долазити само фудбалери већ сви спортисти. Такво нешто нисмо имали на овим просторима“ , рекао је Ковачевић.

Фудбалски и спортски центар у Прњавору имаће главни терен са природном травом и помоћни са вјештачком травом, али и објекат са потребним пропратним садржајима, прецизирао је вршилац дужности извршног директора администрације Ногометног савеза БиХ Нихад Хоџић.

„У првој фази радит ће се  помоћни терен са вјештачком травом и тиме отварамо причу око комплетног спортског центра који ће на неки начин бити  тренинг центар и за све селекције Фудбалског савеза  РС , али и Ногометног савеза БиХ“ , рекао је Хоџић.

Потписивањем уговора данас је направљен конкретан потез за реализацију пројекта „ФИФА гол“  и донацију средстава коју  општина Прњавор  треба да добије од Ногометног савеза БиХ и ФС РС, рекао је начелник општине Прњавор Дарко Томаш.

„Обавеза донатора је да осигура 300.000 долара за реализацију пројекта, обавеза општине Прњавор је да обезбиједи локацију и  потребне дозволе, ФК„Љубић“  има обавезу да обезбиједи пројектну документацију“, рекао је Томаш и додао да је израда техничке документације  при крају, а чим средства буду на рачуну приступиће се расписивању тендера и избору извођача радова.

„Једна од обавеза општине је да управља комплетном инфраструктуром која буде изграђена, да омогући да све фудбалске селекције у РС и БиХ, али и друге селекције користе ове терене “ , рекао је начелник Томаш и појаснио да се средства за ову намјену морају реализовати до краја ове године.

Томаш каже да изградњом спортског комплекса који ће се налазити у индустријској зони Вијака много добијају и Општина Прњавор и Република Српска. Још једном је нагласио да је за Прњавор  част што је изабран да буде својеврсни  фудбалски центар, што се може захвалити и преданом раду ФК „Љубић“ у протеклом периоду.

Будући спортски центар биће на добробит свих грађана и   моћи ће га користити сви клубови и спортисти из Прњавора јер је осим фудбалских терена планирана је изградња и атлетске стазе као и теретане, истакао је предсједник ФК „Љубић“ Зоран Декет, захваливши се при томе свима који су омогућили да Прњавор постане сједиште једног оваквог спортског фудбалског  центра.