У кабинету начелника општине Прњавор данас је потписан Протокол о сарадњи Општине Прњавор и Гарантног фонда Републике Српске. Према ријечима потписника, протокол предвиђа услове и начин на који ће у наредном периоду бити остварена сарадња, а потписници су сложни у оцјени да ће од тога највише користи имати привредници са подручја општине Прњавор.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш истакао је да се значај протокола који је данас потписан односи прије свега на домаће привреднике, те изразио увјереност да ће представљати један вид олакшања у њиховом пословању.

“Протокол је мање везан за Општину Прњавор, која је овом процесу техничко лице, а више за привреднике са подручја наше општине којима отвара нову могућност, односно гаранције приликом њихових кредитних задужења”, нагласио је Томаш и додао да ће Општина Прњавор бити на располагању за помоћ, како привредницима, тако и Гарантном фонду.

Директор Гарантног фонда Републике Српске Радивоје Крчмар истакао је да је потписивање протокола почетак сарадње, те да ће она у наредном периоду бити интензивирана.

“Прије овога, имали смо неколико састанака на којима смо договорили данашње потписивање, а наши ће сарадници у наредном периоду доћи и привредницима конкретније указати на то које су погодности и како им Гаранти фонд може помоћи”, нагласио је Крмар.