На другом састанку одржаном у оквиру пројекта „Јачање заштите националних мањина у БиХ“ потписан је Меморандум о сарадњи у области промоције, подршке и учења о националним мањинама у основним школама између Општинске управе општине Прњавор, Савеза националних мањина РС, Музичке школе „Константин Бабић“ и осам основних школа са подручја општине Прњавор.

Тема састанка била је и анализа досадашњих активности, као и приједлози за унапријеђење пројекта. Циљ пројекта је промоција едукативних садржаја о припадницима националних мањина у редовном основношколском образовању, а реализација пројекта је дефинисана кроз конкретне циљеве и активности. Очување културног идентитета и развијање и јачање мултикултуралности промоцијом културе и обичаја, а кроз увођење активности под називом „Такмичење основних школа општине Прњавор о познавању националних мањина у БиХ“. Такође, и промоција и већа видљивост конкретних акција и рада Општинске управе у подручју промовисања језика и присутности националних мањина.

Општина Прњавор је једна од пет општина/градова у БиХ, у којима се кроз индивидуалне пројекте спроводи имплементација кровног пројекта Савјета Европе под називом „Јачање заштите националних мањина у БиХ“  којег финансирају Европска Унија и Савјет Европе, у оквиру програма Хоризонтал Фасилити (Horizontal Facility) за Западни Балкан и Турску. Партнери у пројекту су Општина Прњавор, Савез националних мањина РС, осам основних школа са подручја општине Прњавор и Музичка школа „Константин Бабић“, Министарство просвјете и културе и Педагошки завод Републике Српске.