Делегација општине Центар Сарајево данас је боравила у службеној посјети општини Прњавор.Током службене посјете обје делегације присуствовале су потписивању споразума у оквиру културне сарадње између два Центра за културу.

Начелник општине Прњавор, Дарко Томаш рекао је да овакви споразуми и успостављени вид сарадње двије општине може бити добра препорука и за друге локалне заједнице у БиХ.
“Отворили смо много тема и начина како можемо сарађивати, отворили смо многа врата за становнике обје општине како би могли да остваре свој интерес. Од договорених већих активности у наредном периоду једна од најважнијих регулисана је данас потписивањем споразума о културној сарадњи“ , рекао је Томаш.

 

Начелник Томаш се захвалио за сву помоћ и подршку коју је Прњавор имао у протеклих нешто више од годину дана колико сарадња активно траје. “Важно је да су нам помогли и у финансирању одређених инфраструктурних пројеката. Један од њих је и санација пута у мјесној заједници Коњуховци, који ће бити завршен до краја ове године, као и подршка Исламској вјерској заједници и финансијска помоћ пружена појединцима из ове локалне заједнице који су у стању социјалне потребе” , изјавио је Томаш. Договорена је такође и заједничка едукација општинских службеника и људи из невладиног сектора на писању пројеката за претприступне фондове, истакао је Томаш.

Начелник општине Центар Сарајево Неџад Ајнаџић каже да је захвалан на активностима које предузимају локална власт и грађани Прњавора на успостављању добре међусобне сарадње. “Остајемо на правцу да желимо општину Прњавор имати за братску“ , поручио је Ајнаџић. Предсједник Општинског вијећа Центар Сарајево Каролина Карачић изразила је наду да је потписивање меморандума у оквиру културне сарадње само почетак значајније будуће сарадње с обзиром да ове двије општине имају сензибилитет према мањинама, имају своју сличност у погледу великог броја националности и националних мањина и да ће управо то бити платформа на којој ће се даље продубљивати и развијати међусобни односи.

Сарајевску делагацију чинили су блиски сарадници и помоћници начелника општине као и одборници у Скупштини Центар Сарајево.